Logo

Naar hoofdpagina

Wijst u de juiste richting
TOEGANKELIJK
BETROKKEN
DESKUNDIG

Compliment

5-05-2023

Complimenten geven, het schijnt dat we daar op Flakkee niet zo scheutig mee zijn. Onlangs kreeg ik er een hele berg, in gezelschap… ik ging ervan blozen en had het liefst weggelopen. Maar waarom? Ik had ook gewoon ‘dank je wel’ kunnen zeggen. Maar complimenten ontvangen is misschien nog wel moeilijker dan complimenten geven. Maar zullen we er in ieder geval aan proberen te denken ze te geven? We denken altijd heel veel, maar zeggen niet alles (laten we dat in sommige situaties ook vooral zo laten). Klagen kunnen we heel goed, dan spreken we uit hoe ontevreden we ergens over zijn. Maar wat als iets gewoon goed is, zullen we dat dan ook eens benoemen? Denk er eens aan hoe fijn het is om complimenten te krijgen. Nou, dat vind die ander dus ook!

Onlangs kreeg ik het grootste compliment wat je een workaholic als ik kunt geven. Iemand zei: “jij bent echt gemaakt voor je werk”. Nou, WAUW! En dank je wel! Ook krijg ik regelmatig complimentjes over deze blogs in de krant. In de supermarkt, tijdens het werk of gewoon op een verjaardag. Super leuk! Niet omdat ik nou eenmaal graag complimentjes krijg, maar meer om de bevestiging te krijgen dat ik het ergens voor doe! En ik hoop ook oprecht dat de blogs iets toevoegen. Al is het maar een simpele tip of een klein handvat. Alle beetjes helpen tenslotte.

Mijn compliment aan u, lezer van deze blog: goed dat u er bent!
Zullen we elkaar wat vaker complimentjes geven? Dat doet een mens goed. En zoals één van mijn patiënten afgelopen week zei: “gewoon een beetje voor elkaar zorgen”.