Logo

Naar hoofdpagina

Wijst u de juiste richting
TOEGANKELIJK
BETROKKEN
DESKUNDIG

Sport!

7-08-2019

Van therapeut naar patiënt. Ja, u leest het goed. Ook therapeuten zijn niet onverwoestbaar. Helaas.. Met sporten heb ik door een 'ongelukje' peesletsel opgelopen. Het ging heel knullig. Je denkt dat je een bal vangt, maar nee, net niet. Maar dat kan de besten overkomen. Alleen jammer dat zo'n stomme bal verstrekkende gevolgen kan hebben. Wel ironisch, als je eerder dit jaar de cursus handtherapie hebt afgerond. Maar goed, laten we positief blijven.

Het is ook heel leerzaam om eens zelf bepaalde dingen te ervaren. Zo ervaar ik hoe het is, om nonstop een spalk te dragen. En zo kan ik oefenen met eenhandige activiteiten zoals koken en was vouwen. Zo kan ik het spalk materiaal testen, wat ik bij patiënten ook gebruik. Heb al heel wat voor- en nadelen ervan ontdekt trouwens. Leer niet alleen dingen over het spalk materiaal en over eenhandig werken hoor, ik leer ook veel over mezelf.

Het is nu 1,5 week na het 'incident', maar phoe wat ben ik mezelf al tegengekomen. Heb dus ontdekt dat ik niet de meest geduldige en therapie trouwe patiënt ben. En sorry, lieve mensen in mijn nabije omgeving, dat de pijn en frustratie mij heel chagrijnig kan maken. Maar hopelijk maakt deze ervaring me wel een nog betere therapeut. In ieder geval vergroot het mijn inlevingsvermogen.