Logo

Naar hoofdpagina

Wijst u de juiste richting
TOEGANKELIJK
BETROKKEN
DESKUNDIG

Goede voornemens

19-01-2023

Januari, de maand van de goede voornemens. Heeft u ze ook? Ik dacht natuurlijk weer aan gezonder eten, meer sporten enzovoorts… meestal hou ik dat maar een week vol hoor. Maar het was bést een goed idee.

Goede voornemens komen en gaan. Het lijkt wel een soort traditie om het nieuwe jaar goed te beginnen. Mooie gedachte natuurlijk. Maar terugvallen in onze oude patronen lijkt evengoed een terugkerende traditie. Een goed voornemen werkt eigenlijk alleen als we écht gemotiveerd zijn en een plan hebben om het doel te behalen.

Wat als we nu met elkaar het voornemen zullen proberen na te streven om dit jaar wat vaker “ja” te zeggen? “Ja” tegen onszelf en “ja” tegen dingen die goed voor ons zijn en energie opleveren? Dit klinkt goed he?! Maar natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Zoals ik zei: we moeten gemotiveerd zijn en een plan hebben. Aan motivatie kan ik u niet helpen, ik kan wel een voorzetje geven voor een plan.

1. Bij “ja” zeggen, hoort vooral ook “nee” zeggen. “Nee” zeggen tegen een ander, is “ja” zeggen tegen onszelf. En soms mag dat best! Maak van uzelf soms even de hoogste prioriteit! Ons lichaam en ons hoofd hebben soms even rust nodig. Onze batterij moet af en toe goed opladen.
2. Maak het concreet! Spreek met uzelf een maximaal aantal afspraken af in een weekend bijvoorbeeld. Of plan één dag in de maand in voor uzelf.
3. Gun het uzelf! U verdiend het!

Wees ook een beetje geduldig met uzelf. Het gaat vast niet altijd goed. Maar iedere dag is een goede dag om ergens mee te starten, niet alleen 1 januari.

O ja, één van mijn goede voornemens vanaf nu is ook maandelijks een blog schrijven en vooral op tijd aanleveren voor in de krant!