Logo

Naar hoofdpagina

Wijst u de juiste richting
TOEGANKELIJK
BETROKKEN
DESKUNDIG

Ergotherapie Oostflakkee

Ergotherapie Oostflakkee is in 2017 opgericht door Ellen.
De naam is tot stand gekomen omdat het werkgebied in de eerste instantie echt "Oostflakkee" was. Al snel groeide dit werkgebied, maar de naam is gebleven.

Inmiddels is Ellen werkzaam in Ooltgensplaat, Achthuizen, Den Bommel, Stad aan 't Haringvliet, Oude Tonge, Nieuwe Tonge, Middelharnis, Sommelsdijk, Dirksland en Zuid Beijerland en omgeving.

Ergotherapie Oostflakkee werkt samen met de verschillende huisartsen, meerdere fysiotherapie praktijken en natuurlijk de verschillende thuiszorg organisaties.

Ergotherapie is zorg op maat; de zorg wordt afgestemd op de wensen van de client. De ergotherapeut gaat dus na wat de client belangrijk vindt en inventariseert de bestaande problematiek. Daarna wordt een observatie gedaan van de dagelijkse activiteit om zo na te kunnen gaan wat de beperkingen en mogelijkheden zijn. Om een compleet beeld te krijgen overlegt de ergotherapeut soms ook met de betrokken arts, de fysiotherapeut, de wijkverpleging of andere betrokkenen zoals mantelzorgers.

Ellen van Rossum

Ellen Aangenaam. Ik ben Ellen van Rossum, ergotherapeute. Geboren en getogen op Goeree Overflakkee. Daarom vind ik het extra speciaal om hier mijn eigen praktijk te hebben en een bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg op dit mooie eiland. Ik ken de weg, de taal en de mentaliteit.

Wat ik zo leuk vind aan mijn vak is dat ik mensen kan helpen om de zelfredzaamheid in het dagelijks leven te vergroten. Dit maakt mijn werkzaamheden heel divers, waardoor geen dag hetzelfde is. Ik vind het belangrijk de client centraal te stellen in het geheel, maar ook de (sociale) omgeving wordt zeker niet vergeten. Vaak kom ik op huisbezoek om het bestaande probleem in de omgeving van de client te kunnen observeren en een oplossing op maat te bieden.

...

Kwaliteit

De praktijk is aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici dat zorg draagt voor accreditering en garantie op kwaliteit.

EN

Ergotherapie Nederland


Daarnaast is de praktijk lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland. Een organisatie die zorg draagt voor de kwaliteit van ergotherapeuten en de zorg die ze leveren. EN