Logo

Naar hoofdpagina

Wijst u de juiste richting
TOEGANKELIJK
BETROKKEN
DESKUNDIG

Ellen van Rossum

Ellen Aangenaam. Ik ben Ellen van Rossum, ergotherapeute. Geboren en getogen op Goeree Overflakkee. Daarom vind ik het extra speciaal om hier mijn eigen praktijk te hebben en een bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg op dit mooie eiland. Ik ken de weg, de taal en de mentaliteit.

Wat ik zo leuk vind aan mijn vak is dat ik mensen kan helpen om de zelfredzaamheid in het dagelijks leven te vergroten. Dit maakt mijn werkzaamheden heel divers, waardoor geen dag hetzelfde is. Ik vind het belangrijk de client centraal te stellen in het geheel, maar ook de (sociale) omgeving wordt zeker niet vergeten. Vaak kom ik op huisbezoek om het bestaande probleem in de omgeving van de client te kunnen observeren en een oplossing op maat te bieden.

Ellen is gespecialiseerd in oncologie, dementie, valpreventie, langer thuis blijven wonen, handtherapie en spalken. Ook is Ellen geschoold in het ASITT-protocol en in de ACT.

Veerle Vroegindeweij

Veerle Hallo! Graag stel ik mij voor, ik ben Veerle Vroegindeweij. Sinds april 2023 werk ik voor Ergotherapie Oostflakkee. Samen met Ellen help ik u graag verder als het gaat om vraagstukken over uw dagelijkse activiteiten. Ergotherapie is voor mij het kunnen doen wat je graag zou willen en dat kan van alles zijn. Zelf vind ik het leuk om te koken en bakken en tijd door te brengen met mijn gezin. Misschien is het voor u een hobby uitvoeren of iets anders. Maar wat als dat niet meer zou kunnen? Dan kunnen we samen ontdekken welke mogelijkheden er zijn om toch te doen wat u belangrijk vindt. Ik zou willen blijven koken voor mijn gezin, maar wat vindt u belangrijk? Veerle is gespecialiseerd in het begeleiden van Parkinson patiƫnten en is aangesloten bij ParkinsonNet.

Ergotherapie Oostflakkee

Ergotherapie Oostflakkee is in 2017 opgericht door Ellen.
De naam is tot stand gekomen omdat het werkgebied in de eerste instantie echt "Oostflakkee" was. Al snel groeide dit werkgebied, maar de naam is gebleven.

Inmiddels is Ergotherapie Oostflakkee werkzaam in Ooltgensplaat, Achthuizen, Langstraat, Den Bommel, Stad aan 't Haringvliet, Oude Tonge, Nieuwe Tonge, Middelharnis, Sommelsdijk, Herkingen, Dirksland, Melissant en Zuid Beijerland en omgeving.
Sinds juni 2023 ook werkzaam in Stellendam, Goedereede, Havenhoofd en Ouddorp.

Ergotherapie Oostflakkee werkt samen met de verschillende huisartsen, meerdere fysiotherapie praktijken en natuurlijk de verschillende thuiszorg organisaties.

Ergotherapie is zorg op maat; de zorg wordt afgestemd op de wensen van de client. De ergotherapeut gaat dus na wat de client belangrijk vindt en inventariseert de bestaande problematiek. Daarna wordt een observatie gedaan van de dagelijkse activiteit om zo na te kunnen gaan wat de beperkingen en mogelijkheden zijn. Om een compleet beeld te krijgen overlegt de ergotherapeut soms ook met de betrokken arts, de fysiotherapeut, de wijkverpleging of andere betrokkenen zoals mantelzorgers. Praktijk
EN EN EN EN