Logo

Naar hoofdpagina

Wijst u de juiste richting
TOEGANKELIJK
BETROKKEN
DESKUNDIG
Handtherapie

Handtherapie

Artrose is een van de veel voorkomende hand- en pols aandoeningen. Vaak wordt er gezegd; daar is niks aan te doen. Onderstaande therapieën kunnen een positief effect op artrose hebben en het leven een stuk aangenamer maken. Ook bij aandoeningen als carpaal tunnel syndroom, triggerfinger, M. Quervain, M. Dupuytren, verschillende fracturen en peesletsels kunnen met onderstaande therapieën goede resultaten bereikt worden.

- Oefentherapie
Met oefentherapie wordt het functioneren van de hand verbeterd. De oefentherapie kan bestaan uit spierversterkende oefeningen, zodat de hand beter gaan functioneren. Bij een peesletsel of fractuur is het uitvoeren van een oefening belangrijk om het herstel goed te laten verlopen en bijvoorbeeld verklevingen van weefsel te voorkomen.

- Functionele training
Oefeningen in de dagelijkse activiteiten, dat is de kracht van ergotherapie. Dit kan gebruikt worden binnen de oefentherapie; oefeningen worden in dagelijkse handelingen geïntegreerd. Maar vaak is een bepaalde activiteit ook een specifieke hulpvraag van een patiënt. De ergotherapeut werkt samen met de patiënt in kleine stapjes naar het uitvoeren van de activiteit toe.

- Hulpmiddelen
In sommige gevallen is het uitvoeren van een bepaalde activiteit op de normale manier (tijdelijk) niet meer mogelijk. Hulpmiddelen zijn dan een uitkomst. Ook bij de gewricht beschermende principes (deze adviseren we aan mensen met artrose/reuma) en andere lifestyle adviezen gerelateerd aan hand/polsklachten komen vaak hulpmiddelen om de hoek kijken. Ergotherapie Oostflakkee adviseert hierin en verkoopt ook hulpmiddelen.

- Spalken
Ergotherapie Oostflakkee levert maatwerk spalken. Specifiek voor de klacht / hulpvraag wordt een spalk met het juiste materiaal en op de juiste maat gemaakt.